Skip to content

MINden, AMIT MEGTUDHATSZ

Rólunk

 

Küldetésünk

Részletek a pedagógiai programunkból

Nyitotság

Célunk, hogy egy olyan nyitott iskola legyünk, ahová szeretnek járni a tanulóink. Szeretnénk elfogadó, nyugodt légkört biztosítani, ahol az együttnevelés természetes, és a keresztyén értékek hatják át az iskola nevelő-oktató munkáját.

Felkészültség

Az alkalmazásképes tudás megszerzése a felkészült pedagógusok által legyen biztosítva, akik változatos módszerekkel, korszerű technológiai eljárásokat alkalmazva tanítanak az egyéni képességek figyelembe vételével.

Értékátadás

A tanulók számára legyen érték a tudás, legyenek képesek egymás támogatására, becsüljék egymás elért eredményeit, nevelőik munkáját. Ismerjék szűkebb és tágabb hazájukat, a nemzetünk iránti szeretet hassa át életüket.

NÉVADÓNKRÓL

A Reményik Sándorról szóló rövid összefoglalónkat végiglapozhatod lejjebb, vagy letöltheted, ha a jobb oldalon található ALAKRA kattintasz.

A Reményik Sándorról szóló rövid összefoglalónkat végiglapozhatod lejjebb.

 

Iskolánk rövid története

Intézményünk 2012. szeptember 01. napján került a Lovasberényi Református Egyházközség fenntartásába. Előtte a lovasberényi és a vértesacsai iskolát is a helyi önkormányzat működtette. 2013-tól kezdve két éven át felkaroltuk a pátkai iskolát, amelyet több évvel az állami iskola bezárása után újraindítottunk.

 

REMÉNYKERT

Reménykert a Reményik Sándor Református Általános Iskola tankertje. Helyileg a lovasberényi református templom és parókai kertjében található. A kert fő részei az iskola emblémáját formázó gyógynövényes ültetvény, a kerti pavilon és a magaságyások. A biokert kialakítását 2012-ben kezdtük, főbb részei 2018-tól pályázat keretében valósultak meg. Helyet kaptak őshonos gyümölcsfák, bibliai- és mediterrán növények. A kertben zöldségek és gyümölcsök mellett több mint ötven féle gyógynövény termesztését, a környezetbarát kertművelést gyakorolhatják a gyerekek. A növényeket az alsósok szakkör, a felsősök technika óra, gyógynövényes témanap és nyári kertészkedés keretében gondozzák, gyűjtik és dolgozzák fel. A biokert a teremtett világ gazdagságát tárja elénk. A megtelepedett madarak, gyíkok, sün, sokféle beporzó rovar megfigyelése külön élmény és ismeretforrás a tanulók számára.

Küldetésünknek érezzük, hogy a gyógynövénykultúrát újra felfedezzük és a hasznos ismereteket közkinccsé tegyük.

A kert rendszeres helyi támogatói: Ágat aprítunk vállalkozás, Bori Családi Gazdaság, Pitypang Klinika Kft, Spindler Zoltán, Magyar Zsolt