Skip to content

Családi nap az iskolában

Egy májusi szombaton, iskolánkban családi nap keretében, tőzsdejátékot szerveztünk.

A játék menete:

A kedd reggeli áhítaton bemutattuk tanulóknak a ”műkincseket”, amelyek az iskolába érkeztek. Felhívtuk a figyelmet arra, hogy nagyon kell rá vigyázni (4 db puzzle kép). Ezt követően az iskola aulájában kiállítottuk azokat. Másnap reggelre a „műkincseket ellopták” 

A családi napon a belépéskor a csapatok spontán szerveződtek, mindenki húzott egy karszalagot (piros, kék, sárga, zöld). 4 csapat alakult, csapatonként három bróker és két pénztáros segítette a munkát.

A játék során a csapattagok más csapattagokkal fogadásokat kötöttek, hogy az adott állomáson ki nyeri meg a versenyt. Aki győzött, az kapta meg a nyereményt részvények formájában. A részvényeket a brókerek beváltották, és a műkincsdarabokat megvásárolták az aktuális árfolyamon. Egy állomáson többször is lehetett fogadást kötni, és bármelyik játékossal játszani, akinek más színű karszalagja volt.

A tőzsdeigazgató a tőzsdecápák segítségével koordinálta a játékot. A részvények árfolyamával az állomások forgalmát, a műkincsdarabok árával a játékidőt szabályozta. A főpénztáros a pénzforgalmat ellenőrizte, segített a pénz –és  részvényváltásokban.

Az a csapat nyert, amelyik a leghamarabb megszerezte az összes műkincsdarabot, és restaurálta a műkincsét.

A jó hangulatú délelőttön, sok szülő és nagyobb gyerek segítette a munkánkat. Köszönet érte!

A fotók magukért beszélnek! (a nagyobb méretű megtekintéshez, kattintson a képre)